Start för takläggning av vagnboden

Vi har funderat på att byta taket på vagnboden ett tag och tänkt att maj är den perfekta tiden. I helgen började vi plocka ned första halvan av taket och kunde inte hålla oss från att lägga på de första fyra plåtarna (av totalt 32 st).

Så här såg det ut lite halvvägs igenom avplockningen. Inte direkt ett rakt, platt, logiskt tak, så enkelt ska det inte vara.
Utsikten från taket är härlig med massor av blommande frukt- och bärträd.


Vårskörd


På Kullen har solen lyst nästan hela helgen, det har varit två härliga dagar med ogräsrensning, gräsklippning, potatisodling (59 st Maria), påbörjad vårgrävning i landet, utefika i sol och tillfälligt borttappade hönor. Att vi haft lite problem med reglercentralen för uppvärmning av huset har inte stört alltför mycket.

Vi är inne i skördetider nu, de första sparrisarna från kökslandet har vi redan hunnit avnjuta. Rabarberna hade skjutit i höjden och jag plockade de första idag, till en rabarberkaka. 
Jag är lite tokig i nässlor, doften från dem ger mig lyckokänslor, trots att jag ofta bränner mig på dem. Utöver nässelsoppa har jag även hunnit göra nässelpesto med ett gott resultat. 
Häggen blommar för fullt, likaså körsbärsträden och även Victoriaplommonträdet har börjat blomma. Det är minusgrader på nätterna så det är ju inte helt lyckat med all denna blomning på bär- och fruktträden. Tulpanerna blommar fint vid verandan och bryr sig inte så mycket om minusgrader. 

RSS 2.0