Ett år i paradiset

Idag är en fin dag, vi har nämligen redan hunnit bo på världens bästa plats ett helt år. Det har inte firats på annat sätt än genom att tillbringa den som en vanlig hösthelgdag med massor av mat. Man kan äta hemgjort äppelmos till frukosten, gå skogspromenad utan mening och mål, fika i solen på lilla uteplatsen i kökshörnan, äta asiatisk squashsoppa med kantarellmackor och hempressad äppelmust till lunch, ta bilen till "Samskogen" för att gå på ovana stigar och svänga höger vid "sittstenen" för att hitta svarta trumpeter, trattiga kantareller och gula dito samt en blomkålssvamp. Man kan steka blomkålssvampen till kvällsmat och ge den sällskap av tre sorters bönor, nypotatis, morötter, kokta rödbetor och stekt squash. Man kan gå en kvällsrunda i trädgården och äta en jordgubbe, hösthallon, victoriaplommon, oranieäppel, sockerärtor och massa björnbär. Det är inte att fira dagen utan att ära det gångna året, för det är precis så jag vill leva, äta det vi odlat själva och tillbringa så mycket tid som möjligt ute.





Haricot verts




Blomkålssvampen, innan stekning





Kommentarer
Postat av: Eva

Hittade just din härliga blogg. Jag har precis flyttat till mitt drömhus på landet och hoppas komma igång med odling och syltkok till nästa år.



/ Eva

2011-09-20 @ 16:08:28
URL: http://naturtval.wordpress.com
Postat av: A

Eva, det låter underbart. Livet på landet är det bästa!

2011-10-02 @ 13:00:32
URL: http://livetpakullen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0