Att plocka ur förråden och njuta på vintern

Jag ägnade mycket tid i höstas till torkning, en av sakerna som torkades var nypon.

Först plockades de på en buske som sticks, sedan satte jag mig i höstsolen för att rensa bort de dåliga och på de fina ta bort blomfäste och pinne. Sedan in i ugnen på ca 90 grader i en dag (kanske 8-10 timmar) och sedan är de torra och klara att lägga i täta burkar tills det blir vinter. 




När det sedan är vinter och suget efter riktig nyponsoppa har kommit tar man fram sin burk med nypon, mortlar dem och kokar god nyponsoppa med lagom mycket socker. 




Sedan är det bara att njuta, helst med en klick grädde... 






Kommentarer
Postat av: Anonym

Åh, mums!

2012-02-25 @ 19:34:25
URL: http://anettemcl.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0