Vinterns värsta bekännelse

Nu ska jag erkänna en av vinterns mest pinsamma misstag. Det är en sak jag har undvikit att prata om men jag har ju sagt att jag ska berätta om de fel vi gör i vårt nya villaliv. 

Jag minns att vi på julafton tog bort snö från det gamla växthusets tak när det hade knäckts lite av tyngden från all snö som hade fallit i december. Nu i efterhand kan jag inte gräma mig mer än jag redan gör för att vi inte drog av snön från taket på det nya växthuset också, hur kunde jag tro att det skulle tåla tyngden från en meter hårdpackad snö? När snön började smälta såg vi vad som hade hänt. Det var en sorglig syn.
Taket på ena sidan hade bågnat på mitten av tyngden och en av plastskivorna hade till och med lossnat. Eftersom det var kallt när vi upptäckte det vågade vi inte röra taket, med risken att något skulle spricka. Istället började vi undersöka möjligheter att hitta reservdelar om vi, i värsta fall, skulle behöva det. Vi bestämde oss för att först försöka böja tillbaka skelettet och försöka fästa rutan, när det blivit plusgrader ute.

Förra söndagseftermiddagen föreslog M att vi skulle se vad vi kunde göra åt växthuset. Det tog nog mer än två timmar men med vår gemensamma envishet och lite halvtokiga tankesätt så lyckades vi böja tillbaka det som böjts och fästa fast allt, en vecka senare ser det fortfarande bra ut. Tillräckligt bra för att jag ska våga erkänna vårt misstag...
Nu är växthuset redo för en sommar fylld av tomater, gurkor, chili, ruccola, björnbär...
Jag är mer än redo att smaska i mig det!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0