Att leva i ett annat hus

Det huset vi bor i är mina föräldrars gamla, vi åkte till dem i helgen för att se hur de har det i sitt nya hus. Det bästa med deras nya hem är helt klart närheten till ett alldeles eget hörn av en sjö som man kan bada i under sommaren och åka skridskor på under vintern.

Syns det att huset skymtar fram bakom träden?




Om man inte ska leva på en kulle, och då på den speciella Kullen så ska man nog leva vid en sjö...




Eftersom vi var där på besök i helgen blev det bara söndagen över till att göra något här hemma i trädgården. Nu har allt frusit och det har det gjort rejält, minus 7,4 grader var det i natt och är fortfarande ett par minusgrader nu när klockan närmar sig halv tio. När det har tinat lite ska vi ut och fortsätta göra fint inför hösten/vintern. Dra upp/klippa av döda växter, tömma lite i växthusen osv.

Vi ska även se om det är möjligt att laga slangen till däcket på skottkärran och ge oss på att tömma jord ur en rabatt som inte fungerade som avsett, tanken var att duschvattnet från pannrummet skulle rinna genom en rabatt utanför och sedan ned i dränaget under pannrummet men det fungerade inte så bra. Nu är den vackra rosen som stod i rabatten flyttad och så snart vi fått undan all jord och hällt i singel istället hoppas vi det ska fungera att duscha/använda handfatet i pannrummet (vi har en bastu där så nu till vintern kan det vara mycket användbart för min bastuglade sambo)!

Jag kan inte låta bli att fundera på om det fortfarande går att plocka trattkantareller eller om de är sönderfrusna, en skogspromenad för att undersöka den saken är det inte alls osannolikt att vi tar oss tid till.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0