Plommonskörd 2012

Det blev en bra skörd av Victoriaplommonen i år, inte enorm men lagom. En stor del har åkt en sväng i torkmaskinen och blir vintergott. Ett kilo blev marmelad och resten gjorde jag kräm på. Det är helt klart lyx att kunna plocka den största skålen full med plommon och ägna en söndag åt att ta tillvara på dem. 

Rovdjursbesök

Bästa är att ha hönorna ute i trädgården, de trivs, får i sig nyttigheter och ger godare ägg. Lite mysigt också att få besök av en nyfiken höna när vi plockar i trädgården. Det finns nackdelar med det fria livet och idag förlorade vi en av våra hönor (Alva 2). Troligtvis var det räven vi såg för några veckor sedan som fick sig ett skrovmål. Därmed är friheten för tillfället över för våra damer, de får gå i sin instängslade utegård men kommer vara djupt besvikna.
Fast förhoppningsvis vid liv. 

Någon gång måste de få gå ut igen men det dröjer, kanske ända tills det snöar... 
 
Sagolika dofter

Recept för att få huset att lukta som sagor om prinsessor: plocka rosblad från de väldoftande rosorna och torka i ugn på låg värme. Vad du ska ha rosbladen till? Vem vet, det finns säkert någon bra ursäkt för att få torka sagor och lägga på burk till vintern. 

Rikedom

Rikedom är inte siffror i min värld, det är bland annat att kunna gå ut i vår trädgård och plocka egenodlad mat, såsom en korg blandade tomater. Dessa tomater fick åka en sväng i torkmaskinen och kommer berika vinterns matlagning.  

RSS 2.0