Vinter på nytt

Det är just nu en sagolik vinterkväll, stjärnklart, smal månskära, minusgrader och snöfluffig värld. Det är inget min kamera kan fånga men det var ganska vackert även i helgen när vi gick en promenad längs med M-vägen som passerar vårt hus. 
Lite grått blir det lätt när solen vägrar visa sig men man kan ju inte få allt. Den nyfallna snön är tillräcklig för att göra världen vit, fluffig och förlåtande kring oräfsade höstlöv. 
Lite motsträvigt plockade jag ned allt jul- och adventspynt på tjugondedagen. Det enda som får vara kvar är utebelysningen i adventsgranen, den klarar vi oss inte utan i januarimörkret. 
2013 startar lugnt på Kullen

Det händer inte mycket på Kullen på vintern. Kökslandet ligger begravt under snö, solens smältande strålar orkar inte över trädtopparna på andra sidan vägen. 
Allt är stilla och lugnet råder. Det finns inga mördarsniglar att hugga ihjäl, inget ogräs som går att dra upp, inga frukter att plocka och inget gräs att klippa. 

 

Istället plockar vi ur förråden, äter plommonmarmelad, bönor, världens godaste potatis och funderar på vad som gick fel förra året samt hur det ska bli bättre under odlingssäsongen 2013.


RSS 2.0