Äppelhelg

Den här helgen har vi pressat alldeles för mycket äppeljuice, nästan 25 liter. Den lite väl enformiga sysselsättningen är för att vi ska göra cider i en damejeanne som är i den storleken. Ciderboken sa att det behövdes olika sorters äppel för att cidern skulle bli bra så det blev lite av alla sorterna, nästan bara Filippor men även Oranie, Cox Pomona, Dofflor, Glasäppel och Soptunneäppel (ja, ett par av namnen är helt påhittade men ändå lustigt etablerade...).

Utöver det har vi hunnit plocka plommon och frysa in, plockat fallfrukt, plockat hösthallon och fryst in en del, klippt gräset, städat, plockat och ätit bönor av fyra slag och pluggat alldeles för lite. 

I det fina höstvädret, soligt men blåsigt, blev det två svamprundor och svart trumpetsvamp, Karl-Johan, kantarell och trattkantarell fick vi med oss hem. Vi kunde inte äta upp all svamp direkt. Alla kantareller, mycket av trattkantarellerna och hälften av trumpeterna fick vi spara till att äta i veckan.


Här är trumpeterna som blev över, dem åt vi först på onsdagen. De fyllde ut enlitershinken bra... 




På lördagskvällen åt vi lite plockmat, morot, bönor, rödbetor, svamp på rostat bröd och sedan hösthallon till efterrätt... Gott!




 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0