Söndagssysselsättning

Det var en kall start på söndagen med minusgrader långt in på förmiddagen men där solen sken gick det bra att sätta igång. Jag skördade vindruvorna och tömde alla förfrusna växter ur gamla växthuset, drog loss alla blad från vindruvorna också, så det är nästan klart nu. Det som är kvar är att ta bort de vissna löven efter persikoträdet som ville ha kvar sina ett tag till.


Årets vindruveskörd, inte så illa! Väldigt gott också.




Matrix ville gärna hjälpa till... Vi får se om de här små plantorna tar sig inne eller om jag får kasta ut dem om ett par veckor.




Under tiden så hade min sambo konstaterat att skottkärrans däck inte läckte luft idag... Det är nog en liten, liten läcka som vi kan leva med ett tag. Han satte igång att gräva ut rabatten som gav översvämning i pannrummets dusch och efter mycket grävande och lite funderande löste han det så att det går utmärkt att duscha! Kanske inte maratonduschar men det är lite onödigt ändå. 


Så här såg det ut mitt i rabatt v/s dusch-grävandet.




Efter en snabb lunch fortsatte vi och vattentunnor blev tömda, lite visset i rabatterna blev uppdraget, några dofflor blev uppätna och sedan hjälptes vi åt med att dra upp de frysta tomat-, gurk- och ruccolaplantor som stod i nya växthuset. Därefter grävde vi ur jorden där, 5-6 skottkärror som kördes ned i landet, vi lägger i ny jord i växthuset till våren! Hann dock inte tvätta ur växthuset, det får vi ta en annan helg. Ingen svamppromenad blev det heller, vi fick istället trevligt besök av vänner som ville se vårt nya hus.


En liten bild på ett stort äppelträd - Dofflorna.


 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0