Trattkantarellsoppa

Vi plockade trattkantareller för ett par dagar sedan, efter jobbet och efter maten så det var i skymning vi ändå lyckades hitta två liter innan vi gick hem i höstmörkret. Idag var det dags att använda den andra halvan av fångsten och det blev i en trattkantarellsoppa.

Receptidé fick Tasteline stå för men med lite justeringar så jag skriver in receptet vi gick efter. Den här soppan ska definitivt lagas fler gånger! 


7-8 dl färska trattkantareller
1 gul lök
2-3 msk smör
2-3 msk vetemjöl
9 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
3 dl matlagningsgrädde (15 %)


Rensa svampen och skär i mindre bitar. Fräs i kastrull tills nästan all vätska från svampen har kokat in. Lägg i smöret. Hacka löken och låt fräsa tillsammans med svampen ett par minuter.

Strö över mjölet och rör in det. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningar samt tomatpuré.
Låt småputtra i ca 10 minuter. 

Ta från plattan och mixa någorlunda slät med mixerstav. 

Häll i grädde, låt soppan koka upp och småkoka i ca 5 minuter till.

-------------------------------------------

Till soppan hade vi knäckebröd med auberginesill, färskpressad äppelmust och pannkakor med grädde och hemgjord blåbärssylt eller socker.






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0