Trattkantarellsoppa
Receptidé fick Tasteline stå för men med lite justeringar så jag skriver in receptet vi gick efter. Den här soppan ska definitivt lagas fler gånger!
7-8 dl färska trattkantareller
1 gul lök
2-3 msk smör
2-3 msk vetemjöl
9 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
3 dl matlagningsgrädde (15 %)
Rensa svampen och skär i mindre bitar. Fräs i kastrull tills nästan all vätska från svampen har kokat in. Lägg i smöret. Hacka löken och låt fräsa tillsammans med svampen ett par minuter.
Strö över mjölet och rör in det. Häll på vattnet och lägg i buljongtärningar samt tomatpuré.
Låt småputtra i ca 10 minuter.
Ta från plattan och mixa någorlunda slät med mixerstav.
Häll i grädde, låt soppan koka upp och småkoka i ca 5 minuter till.
-------------------------------------------
Till soppan hade vi knäckebröd med auberginesill, färskpressad äppelmust och pannkakor med grädde och hemgjord blåbärssylt eller socker.