Svampsafari och frost

Besökarna kom som planerat, tyvärr ville inte vår nya soffa följa med (släpet som skulle hjälpa till att få det till oss var inte alls samarbetsvilligt).

På fredagskvällen bjöd vi på pumpasoppa (gjord på squash) med svampmackor till. Kul att kunna bjuda på något från egna trädgården!

Lördagsförmiddagen innebar en rejäl svamprunda, vi var borta ett par timmar och plockade mer kantareller och framförallt trattkantareller än våra gäster hade kunnat ana, vi skickade med dem det mesta hem. Natten därpå var det minusgrader men M och jag gick ut och hittade lite fler fina svampar på söndagen.

Lade lite tid i landet för att tömma det på gamla halvdöda växter inför jordfräsen men blev inte riktigt klar. Därefter slog frosten till rejält med 3-4 minusgrader ett par nätter i rad och det känns lite skönt för nu behöver jag inte oroa mig för att det ska bli kallt och springa ned för att lägga frosttäcken, samtidigt som det känns vemodigt att skördesäsongen är över. Har faktiskt redan börjat fantisera och planera inför nästa år! 


En bild på Eddie, en av hundarna som var på besök hos oss i helgen.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0