Att bada i zucchini
Rikedom är att kunna hämta upp ett helt gäng zucchini/squash från trädgårdslandet och slösa med dem i matlagningen. De här blev fyllda med färs och gratinerade, det blev gott.
Dock börjar det nästan bli lite väl mycket av dem i landet, vi tar tacksamt emot tips på olika rätter med mycket zucchini i. Några goda tips som jag har testat följer här nedan.
- Squashostkaka
- Rösti på squash
- Soppa med lime och sambal oelek
- Stekta i grillkrydda
- Paj med ost och strimlad squash
- Fyllda och gratinerade
- I en blandad sallad
- Omelett med kantareller och zucchini
- Squashostkaka
- Rösti på squash
- Soppa med lime och sambal oelek
- Stekta i grillkrydda
- Paj med ost och strimlad squash
- Fyllda och gratinerade
- I en blandad sallad
- Omelett med kantareller och zucchini
Kommentarer
Postat av: Anki Westerberg
Har du provat med inläggning, som man gör med gurka?
Jättegott att förvara i glasburkar i jordkällaren och äta till kött i vinter.
Kram Anki
Svar:
A & M
Postat av: Lisa
Vi brukar göra lasagne. Alltså använda squashen som plattor och sen bara köra med en färsröra emellan, med lite grädde i och ost på. Gott!
Postat av: Lisa igen
Jo, man kan göra vit potatissallad. Tärna squash och stek lätt i smör, låt dem svalna något. Blanda dill och kryddor med lite grädde och turkisk yoghurt, lägg i squashen. De ersätter alltså potatisen. Mycket gott till grillat tex. eller stekt quornfile för den delen :)
Trackback