Columbi ägg och överraskningsplopp

En av våra hönor, Berit, stod och tryckte inne i hönsgården samtidigt som alla de andra hönorna tiggde godis. Eftersom det inte är hennes normala beteende att inte vilja ha något gott att äta lyfte jag ut henne på gräsmattan för att hon skulle få en liten paus från de andra hönorna, som brukar mobba henne ganska rejält. Hon gick oroligt på gräsmattan och var inte alls intresserad av att äta av grönskan. Vi undrade om hon var sjuk, hon burrade ihop sig och tog i så mycket hon kunde, hon kanske var förstoppad, funderade vi. När hon tog i som värst ploppade det plötsligt ut ett ägg. Sedan hade hon inga som helst problem med att börja mumsa på gräsmattan. Vi blev minst sagt förvånade över det hinnägg hon klämde ut så snabbt och utanför redet där de brukar lägga sina ägg. Hon fick beröm och ägget hamnade i dagens valfläsk (rösti på squash). 

Förresten det där om Columbi ägg, där ett ägg ska ställas upp. Helt utan hjälp av kraschat skal (och salt) står ett hinnägg hur bra som helst.

 Kommentarer
Postat av: Björn

En smula makabert kanske, men samma sak hände här för någon månad sedan när jag slaktade en gammal höna. Fast utan att hon åt gräs efteråt förstås. Samtidigt som yxan föll så ploppade det ut ett hinn-ägg..

Svar: Aha, det var nog av ren förskräckelse...
A & M

2012-07-30 @ 23:23:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0