Vårskörd


På Kullen har solen lyst nästan hela helgen, det har varit två härliga dagar med ogräsrensning, gräsklippning, potatisodling (59 st Maria), påbörjad vårgrävning i landet, utefika i sol och tillfälligt borttappade hönor. Att vi haft lite problem med reglercentralen för uppvärmning av huset har inte stört alltför mycket.

Vi är inne i skördetider nu, de första sparrisarna från kökslandet har vi redan hunnit avnjuta. Rabarberna hade skjutit i höjden och jag plockade de första idag, till en rabarberkaka. 
Jag är lite tokig i nässlor, doften från dem ger mig lyckokänslor, trots att jag ofta bränner mig på dem. Utöver nässelsoppa har jag även hunnit göra nässelpesto med ett gott resultat. 
Häggen blommar för fullt, likaså körsbärsträden och även Victoriaplommonträdet har börjat blomma. Det är minusgrader på nätterna så det är ju inte helt lyckat med all denna blomning på bär- och fruktträden. Tulpanerna blommar fint vid verandan och bryr sig inte så mycket om minusgrader. 

Kommentarer
Postat av: Johanna

Sv: De har allt ifrån lågt SPF (6) upp till SPF 50+, det beror ju lite på vilken hudton man har, om man bränner sig lätt osv. Sen kan man välja på lotion, spray eller olja . Jag gillar iaf Protectyl från Yves Rocher :)

2012-05-11 @ 16:42:53
URL: http://showmewrong.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0