Rutiner på semestermorgnar

Semestermorgnarna börjar ofta på ett sätt. Med tanken att man inte ska gå upp vid sju på semestern. Fast när solen skiner är det svårt att ligga kvar så länge till. På med bästa (bekvämaste) rosklänningen, ut i solen och det våta gräset. Hönorna vill ju ut, de står nog redan och väntar vid dörren så det är lika bra att öppna för dem och samtidigt servera deras frukost. Varför vara inne när man kan vara ute och gå igenom ogräset för att se om något gott finns kvar? Vi har nu tio nya unghönor som är ca 18 veckor, tre av dem syns på detta foto. Och en halv Berit. Något ägg har alltid kommit på morgonen men oftast kommer de flesta under förmiddagen. Så här ser just nu en typisk äggskörd ut för en dag. Fyra bruna ägg från Anitorna och Berit. Ett litet brunt och två små vita från våra nykomlingar som ännu inte sagt vad de heter. Lite stressat kan det bli när man säger godmorgon till hönorna för då hörs ett ljud som påminner om när någon spelar på en såg. Det är katten som försöker säga godmorgon. Han har nämligen hört att det finns vakna människor som längtar efter att klappa och klia honom. Om man inte skyndar iväg från hönsgården kommer han dit och skrämmer upp hönorna, vässar klorna på en stolpe och visar sig så macho han kan.  Han sällskapar till växthuset men sedan går han och sätter sig vid huset och väntar. Tar det för lång tid att vattna i växthuset kommer han och kör sin enmanssågshow för att påminna om att det viktigaste ändå är att vi går in och äter frukost. Ingen tid finns över på morgonen till att ta tjuvar på tomatplantorna, med andra ord. 

 
Sedan brukar solen gå i moln. Och katten vill ut en minut efter att han har gått in. 

Men ibland har man tur med solen och har chans till frukost i kökshörnet.  
 


Det är ju inte varje dag allt är så fint och härligt. Igår dödade vi 150 mördarsniglar och ännu fler åkersniglar. De har knaprat sönder en squashplanta i landet trots våra närmast besatta snigelrundor på kvällen. Igår var det dessutom den stora knott-aftonen i vår trädgård, knott från hela kommunen hade samlats för att festa (på oss). Varje dag hittar vi till och med någon mördarsnigel i växthuset. Vi förlorar sakta kriget mot sniglarna men kommer gå under i strid. 

På något sätt är allt bekymmer förlåtet så fort vi sträcker på ryggen, tar ett djupt andetag, ser oss omkring och konstaterar att vi inte vill byta det här livet mot något annat.

Inte heller byta bort utsikten vid frukost.  Sedan? Sedan börjar dagen. Under sommaren finns det alltid något att göra på Kullen.  Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0